"
Park uspomena

Novosti i zbivanja

Groblja Rijeke sve više se ističu kao prostor kulturnog, obrazovnog i turističkog zbivanja.

Od Dani baštine evropskih groblja do edukativnih šetnji i suradnje sa školama, sve značajnije događaje na našim grobljima možete pratiti na stranici Park uspomena.

WDEC 2024
Tjedna upoznavanja groblja Europe 2024, koji se u Rijeci održao od 14. do 31. svibnja, bio je posvećen hortikulturi na najvećem riječkom groblju Drenova.
WDEC 2023
Tjedan upoznavanja groblja Europe 2023 u Rijeci, održan je od 22. do 31. svibnja i posvećen je grobljima Trsat i Kozala.
150 godina groblja Kozala
1872. je godina kada je riječko groblje Kozala postalo komunalno groblje od javnog interesa.
WDEC 2022
Tjedan upoznavanja groblja Europe 2022 će biti posvećen otkrivanju grobova umjetnika na grobljima Kozala i Trsat.
WDEC 2021
Tjedan upoznavanja groblja Europe 2021– priča o liječnicima koji su ostavili dubok trag u riječkoj ali i svjetskoj medicini.
WDEC 2020
Ove godine KD KOZALA d.o.o. Rijeka obilježilo je Tjedan upoznavanja groblja Europe postavom izložbe – retrospektive u samom centu Rijeke – „riječkoj žili kucavici“ – na  Korzu.
Obilazak europskih grobalja 2020
KD Kozala Rijeka, zajedno s partnerima iz Zagreba i Zadra, predstavlja prvog organizatora projekata Obilazak europskih grobalja 2020, tijekom kojeg priče iz Hrvatske će biti predstavljene.
Kulturni dan za škole na groblju Kozala
10. svibnja 2019. godine KD Kozala d.o.o. Rijeka organizirala je kulturni dan na groblju Kozala u Rijeci, za učenike Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci.
Izložba fotografija: Park uspomena Europe
Groblje Drenova je predstavljeno u posebnoj izložbi fotografija kao jedno od reprezentativnih europskih groblja u parkovnom obliku.
Starija zbivanja
Arhiva starijih vijesti i događaja.