"
Park uspomena

Podrška projektu

*ARHIVSKI SADRŽAJ

Riječi potpore KD Kozala za njihovu kandidaturu za domaćina AGM 2020.

Vojko Obersnel, gradonačelnik

Grad Rijeka uspješno preuzima svoje ulogu regionalnog centra kulture, koju su stoljećima oblikovali narodi širom Europe. U 2020 godini velika odgovornost, koju predstavlja preuzimanje uloge europskog centra, motivira nas da to napravimo u sjaju i povezujuči stručnjake iz svih zemalja.

Kao domaćin konferencije Udruženja značajnih groblja Europe Rijeka nudi unikatne sadržaje mediterana i srednje Europe. Bogata istorija grada uz blagu rivijeru Opatije, obićaja starodavne Istre i mističnih brda Velebita omogućavaju sastavljanje posebnog kulturnog programa.

Gradonačelništvo Rijeke već godinama podržava kulturne projekte, koji će u 2020 godini otvoriti novu dimenziju u različitim delovima grada. KD Kozala kao aktivan član ASCE svake godine sa svojim aktivnostima tijekom Dana baštine europskih groblja uspješno gradi svijest o tome, da su i groblja značajan dio grada. Zato sam siguran, da će u saradnji sa ostalim djelatnicima kulture u gradu napraviti posebnu i iznimnu priredbu koja će pomoći gradu, kao i ostalim članovima Udruženja značajnih groblja Europe.

Ružica Medurić-Javor, Odjel za kulturu grada Rijeke

Groblja Rijeke odraz su više stoljeća kulture i baštine Kvarnera. Spomenici tih groblja značajna su umjetnička djela, koja omogućavaju istinsko povezivanje između nas i života naših prednika.

Održavanje godišnje konferencije ASCE u Rijeci jedan je od bitnih delova programa Europeske prijestolnice kulture (European Capital of Culture) u 2020. Odjel za kulturu grada Rijeke zato će upućivati kulturne djelatnike i organizacije grada, da svoje programe u tom razdoblju planiraju na način, da će učesnici doživjeti Riječka groblja i njihove europske dimenzije na unikatan način.